11 вересня: церковне свято сьогодні, три заборони цього дня

11 вересня: церковне свято сьогодні, три заборони цього дня

0 0

11 вересня в Україні святкують церковне свято, яке зветься "Успіння Пресвятої Богородиці". Це одне з найбільших свят у православному календарі, присвячене пам'яті про смерть і вознесіння на небеса Діви Марії. У цей день віряни відвідують богослужіння, моляться Богородиці, просять у неї заступництва і благословення.

Успіння є символом переходу до вічного життя, тому свято має велике духовне значення для православних християн. В церквах відбуваються спеціальні служби, де звучать молитви, особливі піснеспіви та читаються уривки з Біблії, які розповідають про життя і смерть Богородиці.

Окрім святкувань, в Україні існують певні традиції і заборони, що стосуються цього дня. Серед них можна виділити три основні заборони:

1. Заборона на важку фізичну працю. У день Успіння вважається, що займатися важкою працею або важкими домашніми справами не можна, адже цей день слід присвятити молитві та духовному збагаченню.

2. Заборона на святкування весіль та інших урочистих заходів. У цей день не рекомендується проводити весільні церемонії або гуляння, оскільки святкування вважається недоречним.

3. Заборона на вживання м'ясних страв. За традицією, в Успенський піст, що триває до цього свята, віряни утримуються від м'ясної їжі. Тому 11 вересня вважається днем, коли слід дотримуватись посту, споживаючи лише рослинну їжу.

Таким чином, 11 вересня є особливим днем для православних християн, коли вони згадують про важливість духовного життя, віддають шану Богородиці і дотримуються певних традицій та заборон.

Коментарі
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив