9 жовтня: церковне свято сьогодні, що треба поставити на стіл цього дня

9 жовтня: церковне свято сьогодні, що треба поставити на стіл цього дня

0 0

9 жовтня в Україні відзначається день пам'яті святого апостола Фоми. У народному календарі цей день також відомий як Фомін день. Святого Фому вважають покровителем віри та сумлінності.

В цей день традиційно на стіл ставлять страви, що символізують віру та благополуччя. Головна страва – це каша, яка готується з різних круп, зокрема гречаної або пшоняної. Каша асоціюється з добробутом і ситістю в домі.

Крім того, обов'язковими на столі є овочі, зокрема картопля, яка в Україні займає важливе місце в кулінарних традиціях. Також можна приготувати страви з гарбуза, оскільки він символізує родючість.

Деякі сім'ї на цей день також печуть пироги, які часто наповнюють яблуками або іншими фруктами, що символізують щедрість природи. Варто також приготувати мед, адже мед у народному уявленні асоціюється з солодким життям і миром у домі.

Усе це подається з думкою про благословення св. Фоми, щоб у домі панували мир і злагода. Також важливо в цей день приділити увагу своїм близьким, згадати добрі справи і подякувати за підтримку. Це свято – гарна нагода об'єднатися за спільною трапезою та помолитися за здоров'я рідних.

Коментарі
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив